Joga in otroci

JOGA POMAGA NAJTI OTROKOM RAVNOVESJE V NJIHOVEM ŽIVLJENJU

Otroci so danes pod velikim stresom. Dolgo časa preživijo v šoli, v popoldanskem času delajo domače naloge, v prostem času gledajo televizijo ali sedijo pred računalnikom. Vsi ti in še drugi pritiski se ob koncu dneva seštejejo. In ravno tako kot starši, se tudi otroci obračajo na jogo s katero si pomagajo, da se sprostijo. Joga pomaga k zavedanju svojega telesa, samo kontrole, fleksibilnosti in koordinacije. In te spretnosti jih spremljajo kasneje v njihovem vsakdanjiku.


KAJ JE JOGA?

Klasična tehnika joge sega več kot 5000 letos nazaj. Joga se je razvila v antičnih časih, ko so ljudje hrepeneli po osebni svobodi, zdravju in dolgemu življenju in stopnjevano samo-razumevanje je dalo rojstvo sistemu fizičnih in mentalnih vaj, ki so se odtlej razširile po celem svetu.

Beseda joga pomeni pridružiti se oz. spojiti. Spojiti um in telo v harmonično izkušnjo.

Ura joge se prične z vajami, sledi dihanje in zaključimo z meditacijo. Telo nam omogoča, da se premikamo, delamo, zato ga vsak učenec joge skrbno neguje in spoštuje. Dihalne tehnike so zasnovane na konceptu, da je dih vir življenja v telesu. Učenec joge zavestno kontrolira dihanje, da izboljša počutje, zdravje telesa in uma. Vaje in dihanje pripravita telo in um na meditacijo. Mir v notranjosti, ki se ustvari, zdravi vsakodnevne stresne trenutke. Redna vadba vaj, dihanja in meditacije pomaga k prostemu umu in močnemu, gibčnemu telesu.

ZAKAJ JOGA?

Odrasli se ukvarjamo z jogo, ker želimo izboljšati fizično, mentalno in emocionalno stanje. Vsi se strinjamo, da je joga čudovit način kako spustiti stres in se sprostiti. Nekateri ljudje izvajajo jogo zaradi določene mentalne bolečine ali pa da pozdravi pretekle poškodbe telesa. Za druge je joga pot do notranjega miru in emocionalnega ravnovesja. Vsekakor pa joga podpira vsakega posameznika na njegovi poti rasti in preobrazbe.

ZAKAJ JOGO PRIPOROČAMO OTROKOM?
•    Joga zgradi samozavest in samospoštovanje. Otroška joga je redka priložnost, da otrok lahko počne nekaj brez, da bi se bal, da bo naredil narobe.
•    Joga promovira fizično moč, vzpodbuja otroke, da uporabljajo vse svoje mišice na nove načine. To je enkratno za ne atletske otroke, ki ne marajo telovadbe, v strahu, da bodo naredili nekaj narobe ali bodo izbrani zadnji. Pomaga pa tudi atletskim otrokom, da se potrdijo v drugih fizičnih aktivnostih in športu.
•    Joga pomaga zgraditi vzdržljivost, pomirja otroka in zmanjša stres.
•    Joga ni tekmovalna. Je ena izmed redih aktivnostih, kjer otrok ne tekmuje z drugimi. V vsakdanjiku otroci tekmujejo v vsem. Kdo je najpametnejši? Kdo je najlepši ? Kdo je najbolj popularen? itd.
•    Ko otroci pričnejo z opuščanjem tekmovalnosti, tudi manj sodijo druge in sebe. Sprejetje je velik del joge. Otroci se naučijo, da so ok ravno taki kot so. In ko nimajo potrebe, da se nenehoma primerjajo, lažje sprejemajo različne ljudi.
•    Joga izboljša zdravje. Vsaka je razdeljena na tak način, da gradi mišično moč in hkrati masira notranje organe.
•    Ravnovesje je ključ joge. Notranji mir in ravnovesje prideta iz vztrajanja v učenju joga vaj. Ko se otroci naučijo povečati fizično ravnovesje, so napolnjeni z občutkom uspeha in samozavesti.
•    Joga je zabavna!
•    Otroška joga je domišljijska in naravna, razvija kreativno razmišljanje in vzpodbuja originalno misel.
•    V jogi, se otroci naučijo izmenjave, da so prijazni in da spoštujejo druge. Vsi na joga delavnicah smo prijatelji.

KAJ POTREBUJEŠ ZA IZVAJANJE JOGE?
•    Odejo oz. mehko podlogo za ležanje, sedenje in izvajanje vaj na tleh (dobiš na delavnici).
•    Udobna, ohlapna oblačila (na primer trenirko).
•    Vadimo bosi ali v nogavicah po želji.
•    Tanko odejo in blazinico za sedenje.

Osebna meditacija

Vaša osebna meditacija

Na podlagi vaših vprašanj se bom uglasila z vašo veličino in za vas posnela osebno meditacijo. Meditacija bo vaše življenje obogatilo z darovi, po katerih ste hrepeneli a si jih še niste uspeli prejeti oziroma biti.

Želim svojo meditacijo

Facebook Center 4me Spremljate aktualne novosti in dogodke na naši Facebook strani.

 

E-obvestila

Bodite obveščeni o vseh dogodkih in programih Centra 4me. Naročite se na e-novičke.
Prijavite se tukaj

Prejemajte vse pomembne novice naravnost na vaš elektronski naslov.

Darilni boni vseh naših storitev.

Darilni bon

Podarite svojim najdražjim čudovito doživetje.

Mirchi knjiga

To ni knjiga samo za branje, to je knjiga, ki jo živite.

Naroči se na e-novičke
pogoji in zasebnost

Center 4me Svetovanje in sprostitev za otroke, mladino in odrasle

Pot na Gorjance 5, Novo mesto

041 968 623

acebook
© Center 4me. Vse pravice pridržane. Designed By ideArt

Bodite vedno obveščeni o novostih in dogodkih
Naročite se na e-novičke:

Z vpisom podatkov se strinjate s pogoji in zasebnost.

x