Kašen direktor ste?

Poznate kakšno uspešno tovarno, trgovino, šolo ali kakršno koli ustanovo? Kakšnega direktorja ima? Ga poznate ali ste že slišali zanj? Zakaj menite, da je uspešen?

Pa poglejmo to bolj na blizu. Tudi vsaka družina ima direktorja. Pa poglejmo še bolj od blizu. Tudi mi smo sami sebi direktor. Kako uspešni smo v tem? Vsi, ki direktorju "služijo", so njegovi zaposleni. V družini so to družinski člani v nas so naši organi.  Pa poglejmo še drugače. 

Predvidevajmo da poznamo kakšnega uspešnega direktorja. Poznamo njegove strategije, uspeh? Predvidevajmo, da poznate kakšnega neuspešnega direktorja. Poznate strategije njegovega neuspeha? Kakorkoli, vsak direktor "dirigira" svojim podrejenim. 

Pa se vprašajmo: Kaj so značilnosti dobrega direktorja? Prvič si odgovorite sami. Zapišite. Vaši odgovori vam bodo kasneje pomagali razumeti sebe. 

Dober direktor:

  • verjame vase in svoje sodelavce/podrejene
  • spoštuje razmerje  med delom in počitkom
  • omogoča  lepo okolje z jasnimi pravili
  • zna prisluhniti, poslušati in  upoštevati
  • je hvaležen za vsa mnenja in občutke
  • zaveda se, da kar daje sprejema
  • ima jasen cilj

Kakšne pa so strategije slabega direktorja?

Sedaj primerjajte svoje odgovore z navedenimi in si poskušajte sami odgovoriti. Vsaka postavka ima lestvico od 1 do 10. deset je popolno, ena pa nič od tega.

Če se vrnemo nazaj nase. Zakaj se potem jaz ne počutim uspešno, zadovoljno, ljubljeno, zdravo, srečno? Kdo mi preprečuje, da bi bil sam sebi dober direktor?

Ko sami sebi nismo dober direktor, nismo dobri gospodarji in kmalu naši zaposleni ( organi) štrajkajo in nastane bolezen. Zakaj? Ker smo pozabili kdo smo, ker smo pozabili zakaj smo, ker iščemo tam kjer ni odgovorov, ker se preveč trudimo za tisto kar ne rabimo, a pričakujemo, da bomo dobili tisto kar si želimo. Ker ne spoznamo, da smo že direktorji in to popolni.

Zakaj?

V dobi odraščanja so nam zameglili um, poteptali dušo, preoblikovali naše čisto zavedanje in nas naučili razmišljati tako kot je okolici prav. Naučili so nas pozabiti nase! Držijo nas v šahu, čeprav jih morda več ni, s strahom in grožnjami, ki odmevajo nekje globoko v nas ter odvisnostjo od zunanjih dogodkov. Ker ne vemo več kdo smo, ker ne vemo, da imamo  v sebi že 100% program odličnosti, jim sledimo da bi bili 100% odlični.... A to smo lahko le na kratek rok, če upoštevamo njihova načela. V nas se naseljuje praznina bivanja, ki hrepeni po svobodi, organi začnejo štrajkati, življenje nam polzi iz rok... Šele ko spoznamo sebe, sprejmemo sebe, si rečemo JA, začnemo postajati JAZ. Sledi pa le sreča, svoboda, uspešnost, zdravje, oblije in moč.

direktor

Pridružite se programom Centra 4me in postanite odličen direktor, ker to v resnici ste že. Zaslužite si in prav je tako. Ko spremenimo sebe se spremeni ves svet okoli nas in v nas. 

Življenje je igra. Igrajte ga z odliko.

Osebna meditacija

Vaša osebna meditacija

Na podlagi vaših vprašanj se bom uglasila z vašo veličino in za vas posnela osebno meditacijo. Meditacija bo vaše življenje obogatilo z darovi, po katerih ste hrepeneli a si jih še niste uspeli prejeti oziroma biti.

Želim svojo meditacijo

Facebook Center 4me Spremljate aktualne novosti in dogodke na naši Facebook strani.

 

E-obvestila

Bodite obveščeni o vseh dogodkih in programih Centra 4me. Naročite se na e-novičke.
Prijavite se tukaj

Prejemajte vse pomembne novice naravnost na vaš elektronski naslov.

Darilni boni vseh naših storitev.

Darilni bon

Podarite svojim najdražjim čudovito doživetje.

Mirchi knjiga

To ni knjiga samo za branje, to je knjiga, ki jo živite.

Naroči se na e-novičke
pogoji in zasebnost

Center 4me Svetovanje in sprostitev za otroke, mladino in odrasle

Pot na Gorjance 5, Novo mesto

041 968 623

acebook
© Center 4me. Vse pravice pridržane. Designed By ideArt

Bodite vedno obveščeni o novostih in dogodkih
Naročite se na e-novičke:

Z vpisom podatkov se strinjate s pogoji in zasebnost.

x