Moje telo

Kaj mi govori telo? Semafor telesa

Naše telo ni le fizična podoba. Sestavlja ga mnogo teles in večina le teh je zemeljskim očem nevidnih. Vsako telo ima svojo naravno inteligenco in opravlja funkcijo v naše najvišje dobro.

Dobra stran teh teles je, da premorejo tehnologijo samozdravljenja, vendar le pod pravimi pogoji. Če ne prejemajo osnovnih pogojev, potem padejo iz svojega ravnovesja in izgubijo svojo izvorno frekvenco. Vsaka energija ima značilnost gibanja in valovanja na določeni frekvenci, zato vsako naše telo vibrira. Ko se izvorna frekvenca pokvari oziroma razglasi, naša telesa zvenijo kot razglašene klavirske tipke. Če igrate na kakšen instrument, veste da ga morate pred vsako uporabo uglasiti, če želite da pravilno zveni. Ker naše telo ne zaznavamo kot instrument, ga tako puščamo v razglašenem stanju, od pa njega pričakujemo, da bo delovalo popolno.

Dalj časa delujoča razglašenost telesu onemogoča pretočnost. V prvem koraku je ta nepretočnost le energetska, ki pa se sčasoma spremeni v fizično deformacijo. Prvi znaki tega so slabša oksigenacija telesa , ki zato postane zakisano. V zakisanem telesu naši organi nimajo pogojev vitalnega delovanja. Ker je ožilje stisnjeno, se kri kot prenašalka vitalne energije ne pretaka prosto in pomanjkljivo hrani naše organe in vseh 50 bilijonov naših celic. Ko pride do prevelikih telesnih okvar, telo sproži svoje alarme.

 

Prvi, zeleni alarm: pojavita se občasno slabše počutje in fizične bolečine. Če smo čuteči do svojega telesa, mu prisluhnemo ter mu podamo roko, se bo telo kmalu s hvaležnostjo odzvalo in zacelilo težavo. V tem stanju je telo kot otrok, ki je padel s kolesa in si odrgnil kožo na kolenu.

Drugi, oranžni alarm: po prezrti zeleni luči na semaforju, se sproži oranžna. Težave v telesu nas pestijo skoraj že vsakodnevno, telo postaja togo, utrujeno in s težavo funkcionira. Je kot otrok, ki je padel s kolesa in si zlomil nogo. Zato potrebuje oporo iz mavca. Celjenje telesa ob taki poškodbi traja dal časa in nam onemogoča naravni življenji tok. 

Tretji, rdeči alarm: bolečina telesa ne popušča, telo se počuti popolnoma nemočno, največkrat obleži in potrebuje stalno zunanjo nego. Telo je kot otrok, ki je padel s kolesa, si poškodoval telo in doživel hud pretres možganov. Takšna težava telesa potrebuje strokovno zdravljenje, telo pa se popolnoma izolira iz normalnega toka življenja.

Spoznajte simptome, alarme telesa dovolj zgodaj in mu omogočite da živi tisto kar potrebuje in si zasluži, da deluje za kar je ustvarjeno; da je lahkotno, radostno in izpolnjeno z ljubeznijo. Če ga zaznavamo kot otroka ima tak otrok vse temeljne pogoje, da živi polno življenje.

Notranji organi in njihove funkcije

Jetra so povezana s prijaznostjo in dobroto ter z jezo, zamero in ljubosumjem. Simptomi neravnovesja je zbujanje med 23 in 03 ponoči, imamo težave z očmi, menstruacijo, smo nervozni, nihamo v razpoloženjih, imamo boleč vrat in ramena, spremlja nas mastna koža, lahko nas bremeni zgaga, srbijo nas genitalije. Lahko smo ljubosumni in agresivni. 

Srce je povezano z radostjo, samospoštovanjem in spoštovanjem na eni strani ter z aroganco, nervoznostjo ter muhavostjo na drugi strani. Srce je odgovorno za enakomeren utrip, vpliva na vitalnost teles in duha ter je povezan z jezikom. Simptomi neravnovesja so težave s srcem, mentalne bolezni, manične depresije, jecljanje, nespečnost, intenzivnimi sanjami, dajeta nas obup in nervoza, veliko se potimo, smo nemirni in imamo lahko pogosta vnetja urinarnega trakta.

Vranica je povezana z zadovoljstvom, sočutjem, iskrenostjo in spontanostjo ter na drugi strani s skrbmi, razglabljanjem in pretiranim razmišljanjem. Uravnava našo prebavo, sodeluje pri nastajanju kvalitete krvi, povezana je z mišicami, usti in ustnicami ter igra glavno vlogo pri pomnjenju. Simptomi neravnovesja so slab apetit in utrujenost, refluks, driske, hemeroidi, vaginalne krvavitve, kandida, prekomerna teža. Obraz je povešen, imamo razpokane ustnice, smo nagnjeni k modricam, stalnemu nezadovoljstvu in pretiranem razmišljanju.

Pljuča so dom poguma in moči, odpuščanja, hvaležnosti  ter na drugi strani intenzivne žalosti, potrtosti in nezanimanja. Imajo glavno funkcijo dihanja in pretoka kisika po celem telesu ter ščitijo telo pred virusi in bakterijami. Če ne delujejo v svoji izvorni frekvenci se zbujamo med 3 in 5 zjutraj, smo zasopli, utrujeni, daje nas kašelj ali respiratorne in kožne bolezni, trpimo za zaprtjem debelega črevesja ali pa smo pretirano navezani na ljudi, situacije in lastne nezmožnosti.

Ledvici obožujeta nežnost, mir in tišino in ne prenašata strahu in stresa.  Ledvici skrbita za reprodukcijo, rast in razvoj, kosti, zobe, sluh in lase. Če smo izgoreli in izčrpani, preobčutljivi na mraz, ledvici nista v najboljši kondiciji, zato nastajajo vozliči in tumorji, težave imamo z neredno menstruacijo ali celo neplodnostjo ter inkontinenco, pestijo nas artritisi, otekline in bolečine v križu in kolenih, lahko pa imamo težave z zobmi, mehurjem in kostmi. Bremeni nas pesimizem in se radi izoliramo.

Našo telo je inteligentno bitje. Takoj ko prejme kar potrebuje, popravi svoje delovanje in počutje v njem se normalizira.

Ko spoznamo kako in na kakšen način deluje telo, mu s tem dajemo pozornost in pričnemo z njim komunicirati.

Pri tem pomaga metoda MIRCHI, ki za vse naštete težave uporabi en sam ključ. Telo prejme osnovne pogoje, da se lahko uravnovesi, regenerira, zaživi in zacveti. Metoda je tako preprosta, da jo lahko uporabijo tudi otroci. Vse kar je potrebno je, da jo uporabljamo v vsakodnevnih korakih življenja.

Osebna meditacija

Vaša osebna meditacija

Na podlagi vaših vprašanj se bom uglasila z vašo veličino in za vas posnela osebno meditacijo. Meditacija bo vaše življenje obogatilo z darovi, po katerih ste hrepeneli a si jih še niste uspeli prejeti oziroma biti.

Želim svojo meditacijo

Facebook Center 4me Spremljate aktualne novosti in dogodke na naši Facebook strani.

 

E-obvestila

Bodite obveščeni o vseh dogodkih in programih Centra 4me. Naročite se na e-novičke.
Prijavite se tukaj

Prejemajte vse pomembne novice naravnost na vaš elektronski naslov.

Darilni boni vseh naših storitev.

Darilni bon

Podarite svojim najdražjim čudovito doživetje.

Mirchi knjiga

To ni knjiga samo za branje, to je knjiga, ki jo živite.

Naroči se na e-novičke
pogoji in zasebnost

Center 4me Svetovanje in sprostitev za otroke, mladino in odrasle

Pot na Gorjance 5, Novo mesto

041 968 623

acebook
© Center 4me. Vse pravice pridržane. Designed By ideArt

Bodite vedno obveščeni o novostih in dogodkih
Naročite se na e-novičke:

Z vpisom podatkov se strinjate s pogoji in zasebnost.

x