pravi korak do sreče

Zasuk v desno - pravi korak do sreče

Naravna težnja človeka je, da je srečen in zadovoljen.  Zaradi tega smo tu, zato živimo. Delujemo vsak dan z nezavedno namero, da bi bili srečni. Hodimo v službe, hodimo na izobraževanja, hodimo na masaže in gremo na pohod. Delamo vaje, beremo knjige, gledamo filme...Vse z namenom, da bi našli čarobno formulo, ki bo ogrelo naše srce. In najdemo in smo srečni nekaj dni in pademo in se pobiramo ali pa kar ostanemo na mestu in se predamo brezupu.

Kaj če se ni potrebno tako naprezati, kaj če obstaja nekaj bolj preprostega? Kaj če že je nekaj naravnega v nas, ki še ni zagledalo luč sveta? Kaj če je, bi poskusili, bi si dovolili biti srečni?

Hecno, je da kljub temu, da smo pripravljeni narediti prav vse, ko je čas za prejemanje, tega ne znamo sprejeti. Če je še zelo preprosto ne verjamemo, da je to res možno. Prav predstavnice ženske spola so tiste, ki imajo s prejemanjem veliko težav, čeprav si tega želijo. Kajti naravna struktura žensk je, da prejemajo in naravna struktura moškega je, da dajejo. A v sodobnem sistemu, smo večino teh naravnih danosti pomešali. No kakorkoli, naša naravna pravica je, da smo srečni. Srečen posameznik tvori srečno družbo, kajti posameznik družbe je kakor perlica na ogrlici, če le ena odpade ali se strga se cela ogrlica razdre. Zato je pomembno, da okrepimo najšibkejši člen naše družbe, tiste, ki so že zdavnaj zapustili deželo radosti.

Vsi vemo, da če želimo sami doma pridelati kakršno koli zelenjavo in uživati v njenih darovih, moramo posejati seme. Nekatero seme potrebuje več časa, nekatero manj, a kljub temu, če ne posadimo semen ne moremo niti pričakovati, da bo kaj zraslo razen plevela, ki se vseje kar samo. In tako je tudi z našo radostjo- Posaditi jo moramo in prejeli jo bomo obilo. Kajti mati zemlja, je kakor ženska. Kar posadiš vanjo ti z obiljem vrača. Ste pripravljeni posaditi seme radosti? In kaj če je še to popolnoma enostavno?

Pa poskusimo. Kako se sedaj počutite v telesu? Kakšne so vaše misli? Ali se vaše telo radosti naslednjega trenutka? Ali imate občutek, da zapravljate čas z branjem, ker vas čaka toliko čudovitih stvari ali vas besedilo navdušuje? Če se počutite radostni: kaj je to kar vas krepi v to stanje in kako je lahko tega še več? Če se ne počutite radostni in je vaše telo togo in misli toksične. Kdo je tisti, ki vas je spravil, postavil, prevzel vse to? Kljub temu, da ste že radostni in kljub temu, da radostni še niste ali ste pripravljeni biti bolj radostni? Ja. Barvo.

Ravnokar ste naredili prvi določilni korak. ODLOČILI ste se in s tem odprli vrata radosti, da pride v vaše življenje. Sedaj pa ponavljajte za menoj in sicer ponovite 3x glasno, 3x šepetaje, 3x v mislih : HO HO HA HA HI HI HE HE HU HU. Poskušajte čim bolj aktivirati trebuh,tako da se pri izgovarjanju in dihanju premika vaš trebuh.

Kako se sedaj počuti vaše telo? Kakšne so sedaj vaše misli? Če pomislite na dogodek, ki ga danes pričakujete, kako ga zaznave sedaj? Je sprememba?

Vsako jutro zjutraj se odločite za radost in ji odprete vrata, da vas spremlja skozi dan in vaše življenje naredi lahkotno. Ponavljajte to preprosto vajo vsaj vsako jutro, posadite semena radosti, vračajte se v svojo izvorno nedolžnost čiste radosti. In kar dajete sebi, vam bo življenje z obiljem vrnilo. In postali boste svetilka za druge ljudi, ki iščejo sebe v temi. 

MITI o Radosti:

To sem podedoval: Moji starši so živeli žalostno in trpeče življenje in tudi moje otroštvo ni bilo bogvekaj in že zdavnaj sem zato pozabil, kaj sto sploh pomeni. Ne drži. Vsi smo se rodili z enako priložnostjo oziroma programom radosti. Potrebno ga je le aktivirati in mu dovoliti uspešno delovanje.

Ne pišem se pravilno: Gospod Novak je lahko srečen saj se piše pravilno in mu je že oče uredil mnogo poznanstev s pomembnimi ljudmi. Lahko je teta Elizabeta srečna, če pa ima moža, ki ji vse dostavi. Ne drži. Vsi ti ljudje imajo močan magnet v sebi, ki k sebi privablja tisto kar nosijo v sebi.

Ljudje se mi bodo posmehovali: Če sem bom ves nasmejan sprehajal po cesti in bom kar prepeval brez razloga bodo rekli, da se mi je zmešalo. Obstaja nevarnost, da me bodo izolirali. Ne drži saj je v vseh nas ta naravni mehanizem radosti, na katerega so vsi mimoidoči najbrž že zdavnaj pozabili in kljub mrkemu pogledu na začetku jim notranjost bitja v to stanje vabi in jim prikimava. Le um  je tisti, ki se ne želi osmešiti, saj ga z radostjo vržemo iz njegovega poveličevanega prestola.

 

In nazadnje naj vas nagovorim: Želite biti radostni ali je bolje imeti vedno prav????
Odgovor na vprašanje vam bo sam povedal, kaj vam v življenju prinaša več.

Pa srečno!

Osebna meditacija

Vaša osebna meditacija

Na podlagi vaših vprašanj se bom uglasila z vašo veličino in za vas posnela osebno meditacijo. Meditacija bo vaše življenje obogatilo z darovi, po katerih ste hrepeneli a si jih še niste uspeli prejeti oziroma biti.

Želim svojo meditacijo

Facebook Center 4me Spremljate aktualne novosti in dogodke na naši Facebook strani.

 

E-obvestila

Bodite obveščeni o vseh dogodkih in programih Centra 4me. Naročite se na e-novičke.
Prijavite se tukaj

Prejemajte vse pomembne novice naravnost na vaš elektronski naslov.

Darilni boni vseh naših storitev.

Darilni bon

Podarite svojim najdražjim čudovito doživetje.

Mirchi knjiga

To ni knjiga samo za branje, to je knjiga, ki jo živite.

Naroči se na e-novičke
pogoji in zasebnost

Center 4me Svetovanje in sprostitev za otroke, mladino in odrasle

Pot na Gorjance 5, Novo mesto

041 968 623

acebook
© Center 4me. Vse pravice pridržane. Designed By ideArt

Bodite vedno obveščeni o novostih in dogodkih
Naročite se na e-novičke:

Z vpisom podatkov se strinjate s pogoji in zasebnost.

x