Meditacije

Meditacije

Vsi ljudje potrebujemo dobroto, vendar jo lahko prejemamo in dajemo, šele ko smo dobri do sebe.
Premagati je potrebno negativne vibracije svoje duše, da lahko razvijemo ljubeče srce.
Sedaj se nam porodi vprašanje, ali sploh lahko vnesemo dobroto in mir v svoje življenje. Veliko izvira iz naših navad. Vendar je te navade moč spremeniti.

S pomočjo meditacij in sprostilnih vaj, se bomo poglabljali v svojo notranjost in krepili vse lepote naše duše, ki bodo počasi preplavile negativne vibracije. V skupini boste našli podporo, ljubezen in sočutje, ki vas bo podpiralo v razvoju lastnega sebe. S tem, ko si namensko vzamemo čas zase, je pot do sebe in notranjega miru ter sreče, neizogibna.

Vzemite si čas zase, prekinite tempo stresnega življenja in ujemite svoj naraven ritem.

VIZUALIZACIJA

Od sredine dvajsetega stoletja je bilo narejenih ogromno zdravstvenih raziskav, številne študije v šestdesetih letih pa so pokazale, da je lahko vizualizacija, ki jo je možno dopolnjevati tudi z drugimi metodami prosti stresu, vpliva na fiziološke procese kot so dihanje, prebava, krvni tlak, srčni utrip, sproščanje živčevja, depresije, povečanje motivacije in za spreminjanje negativnih miselnih vzorcev. Vizualizacija spodbuja delovanje desne možganske hemisfere, kjer se nahaja center ustvarjalnosti in čustev, ter od tam pošilja dražljaje preko možganske skorje v hormonski sistem in avtonomni živčni sistem, odgovoren za telesne funkcije.
Vsaka bolezen je neskladje energij v telesu, zato je zelo pomembno, kaj se dogaja v bolnikovem duhu, oziroma je veliko bolj pomembno kot bolezen sama. Zato je zelo pomembno, da verjamemo v zdravilno moč naših misli in predstav, o pozitivnem učinku našega lastnega razmišljanja in ravnanja. Dokazano je, da vizualizacija okrepi imunski sistem. Ne poveča se le število belih krvničk ampak se zviša tudi nivo hormona, ki je pomemben za limfocite.

Pozabili smo, kako smo si kot otroci zvečer, preden smo zaspali, v mislih slikovito predstavljali stvari, ki smo jih čez dan prebrali v knjigah ali pa jih doživeli. Sanjali smo, kaj bomo postali, ko odrastemo. Vse to je bila vizualizacija, ki je vsakemu dana od rojstva. Povečajmo svoja pričakovanja in vizualiziramo tako, kot takrat, ko smo bili še otroci, saj nam bo to okrepilo telo, duha in dušo.

MEDITACIJA

Beseda meditacija je latinskega izvora in pomeni razmišljati in vaditi.
Meditacija je tehnika, s katero lahko vplivamo na živčni sistem na ta način, da smo sposobni visoke stopnje koncentracije in kontrole ter na ta način prispevamo k ravnotežju v organizmu. Z notranjimi očmi lahko vidimo stvari in dogodke, lahko doživljamo določena stanja zasledujemo misli ali pa iščemo le praznino uma. Dopustimo da misli prihajajo in odhajajo, se ne trudimo in ne zapletamo v njih in samo pustimo, da tečejo in razblinijo v nič...

V meditaciji obstaja vrsta tehnik, s katerimi treniramo svojo osredinjenost. Pri nekaterih tehnikah se osredotočamo na določen predmet, ponavljanje določenih besed, zlogov, manter... Pri drugih svet samo opazujemo in dovolimo, da se dogaja.

Navadno v meditaciji spreminjamo odnos do sebe, se napolnimo s svetlobo, z zdravilnimi močmi in ljubeznijo. Meditacijo potrebujemo za svojo rast v svetlobi in da v tej svetlobi izpolnimo sebe. V meditaciji nastaja nova dimenzija lastne pomirjenosti, notranje veličine, postajamo prazna posoda in se nekako prelijemo v neskončnost. Z odprtjem svojega srca, dopustimo, da se v njem naseli radost in svetloba in najdemo pot do ljubezni...

SPROŠČANJE

Resnična sprostitev mora biti trojna: telesna, čustvena oz. miselna in duhovna. Ko se razblini vsa mišična napetost, kjer gre za popuščanje in nedejavnost, ko sprostimo celotno telo in začnemo počasneje dihati nastanejo nekatere fiziološke spremembe: telo porablja manj kisika in izloča manj ogljikovega dioksida, dihanje postane poglobljeno, počasnejše, enakomernejše, srčni utri se upočasni in telo zajame občutek miru. Zaslišimo tišino znotraj sebe in lahko se znajdemo v popolnem nič.

Obstaja več vrst tehnik sproščanja. V našem centru izvajamo zato jogo, dihalne vaje, Feldenkraisovo metodo, masaže vseh vrst, refleksoterapijo, progresivno mišično sprostitev, Tai- chi, terapije s plesom...

TRANSMISIJSKA MEDITACIJA

Transmisijska meditacija, kakor že sama beseda pove, je oblika misije oz. najvišjega poslanstva, ki si ga človek lahko predstavlja. V današnji dobi tekmovanja in materializacije je duševni svet posameznika vse bolj ujet v lastno nesvobodo. Osebno osvoboditev je možno doseči le z sodelovanjem in deljenjem. Pri tem uresničujemo naravni zakon bivanja: Več ljubezni dam, več jo prejemam.

Vsaka meditacija je način vzpostavljanja stika in postopnega zlitja z dušo, da se leta lahko čisto in močno izrazi na fizični ravni. Te posameznike doajemamo kot ljudi, ki izšarevajo namen in smoter. Zaradi energije duše, ki teče preko njih, so ustvarjalna bitja, ki bogatijo našo dušo in civilizacijo. Mnoge metode zahtevajo, da posameznik razvije zelo osredotočeno umsko naravnanost, ki pa je večina ljudi ne more doseči. Zato je marsikatera vadba meditacije le vadba koncentracije ali pa le sanjarjenje.

Transmisijska meditacija je oblika najpreprostejše metode meditacije za dosego stika z dušo. Pet stopenj meditacije od koncentracije, meditacije, kontemplacije, iluminacije in inspiracije, transmisijka meditacija le poglablja. Pri vadbi transmisijske meditacije smo le instrument, čisti, pozitiven kanal skozi katerega se preko naših čaker oz. energetskih centrov, pretaka kozmična energija. Transmisijska meditacija je v resnici združitev dveh jog: joge karme/joge služenja in Joge laja/ joge čaker, energije.

Kdor sodeluje pri TM, pospešuje svoj razvoj zaradi moči duhovnih energij, ki se pretakajo skozi njegove čakre. Ta energija vse čakre spodbudi, prebudi ter krepi. TM je tako močna, da v enem letu pravilne in vzrajne prakse lahko dosežete tak napredek, kot bi ga dosegli po večletni vadbi kakšnekoli oblike meditacije. Številni udeleženci so med transmisijsko meditacijo tudi spontano deležni zdravljenja. Vendar pa je pravi bistveni namen transmisijske meditacije služenje svetu.

Prednost je tudi v izredno preprostem izvajanju. Na začetku izgovorimo tekst, mantro, ki se imenuje Velika invokacija in z njo prikličemo energije duhovne hiearhije mojstrov. V sodelovanju z njimi se med transmisijsko meditacijo v korist človeštva ustvarja vrtinec ali bazen višje energije, ki teče skozi energijske centre posameznikov v skupini v prostor, ki jih nato prevajamo. Pozornost skušamo ohraniti v točki med obrvmi, v cetru adžna, ki je usmerjevalni center. Energije zgolj prevajamo, ne pa usmerjamo, saj je pomembno zgolj to, da smo pozitivno naravnan mentalni kanal za te energije.

Meditacije ne smejo izvajati otroci, mlajši od 12 let. Otroci niti ne smejo biti v prostoru, kjer transmisija poteka. Njihove čakre še niso povsem izoblikovane in jih močne energije lahko poškodujejo. Tovrstno meditacijo odsvetujemo tudi srčnim in psihičnim bolnikom.

Osnovni principi transmisijske meditacije:

  • Namen: Za vadbo potrebujemo samo željo in namen služenja. Več ko se bo pozitivne energije prelilo skozi nas, več dobrega bo prejela naša okolica in mi z njo.
  • Invokacija: Je zelo učinkovita molitev, s katero skupina prikliče energije kozmičnih mojstrov.
  • Redna srečanja: Skupina se sestaja redno zaradi lažjega pretoka kozmičnih energij in naravnanosti skupine. Za redna srečanja so potrebni le trije ljudje, ki tvorijo triangel.

Osebna meditacija

Vaša osebna meditacija

Na podlagi vaših vprašanj se bom uglasila z vašo veličino in za vas posnela osebno meditacijo. Meditacija bo vaše življenje obogatilo z darovi, po katerih ste hrepeneli a si jih še niste uspeli prejeti oziroma biti.

Želim svojo meditacijo

Prijave in naročila

Imate vprašanja o programih?

Bi se radi naročili ali prijavili?

Sporočite tukaj

Ali nas pokličite na 041 968 623

Facebook Center 4me Spremljate aktualne novosti in dogodke na naši Facebook strani.

 

Mirchi knjiga

To ni knjiga samo za branje, to je knjiga, ki jo živite.

Naroči se na e-novičke
pogoji in zasebnost

Center 4me Svetovanje in sprostitev za otroke, mladino in odrasle

Pot na Gorjance 5, Novo mesto

041 968 623

acebook
© Center 4me. Vse pravice pridržane. Designed By ideArt

Bodite vedno obveščeni o novostih in dogodkih
Naročite se na e-novičke:

Z vpisom podatkov se strinjate s pogoji in zasebnost.

x