Kakšno torto imate najraje?

Si tudi vi za večji praznik zaželite dobro torto? Morda sami spečete otroku domačo torto? Imate radi čokoladno ali sadno ali morda ledeno? Kakorkoli, torta je vedno sestavljena iz vsaj dveh delov: testa in nadeva. Se strinjate z menoj? Torej, da je torta torta, mora imeti biskvit na katerega se opojni nadev lahko razmaže. Ali ste morda kdaj jedli torto, ki je vsebovala samo biskvit ali pa morda samo nadev? Ne? Zakaj ne?

Kot pedagoginja na osnovnih šolah sem opravljala veličastno delo. Bila sem v objemu otrok, ki so mi vračali in potrjevali moje pravilno razmišljanje. Preveč so me pretresale zgodbe otrok in njihovi življenjski tragični dogodki. Med pogovori sem spoznavala, da samo znanje o delovanju nečesa, poznavanje matematike in njenih pravil ter ostalih znanj, otroku ne dajo bistvenega za življenje. Starši so me prevečkrat prosili naj naučim njihove otroke živeti. Šola za življenje! Kaj bi to lahko bilo?

Otroci imajo dve vrsti uma - tistega, ki misli in tistega, ki čuti. Pod kodri in čepicami, takoj za kontaktnimi lečami in trepalnicami, se nahajata 2 sistema, ki uravnavata dve različni, a soodvisni vrsti inteligence: razumsko (IQ) in čustveno (EQ). Od obeh je odvisno, kako otroci delujejo vsak dan in vse življenje.

Stran 1 od 2

Pridruži se nam na Facebook

Facebook Center 4me Spremljate aktualne novosti in dogodke na naši Facebook strani.

 

E-obvestila

Bodite obveščeni o vseh dogodkih in programih Centra 4me. Naročite se na e-novičke.
Prijavite se tukaj

Prejemajte vse pomembne novice naravnost na vaš elektronski naslov.

Podarite nekaj lepega

Darilni bon

Podarite svojim najdražjim čudovito doživetje.

Knjiga Mirchi

Mirchi knjiga

To ni knjiga samo za branje, to je knjiga, ki jo živite.

Naroči se na e-novičke
pogoji in zasebnost

Center 4me Svetovanje in sprostitev za otroke, mladino in odrasle

Pot na Gorjance 5, Novo mesto

041 968 623

© Center 4me. Vse pravice pridržane. Designed By ideArt